webshop laten maken

Een webshop laten maken

Inhouds opgave

Webshop laten maken

Webshop laten maken

Je wilt graag producten online gaan verkopen, dat kan natuurlijk via websites zoals Marktplaats of Facebook market en er zijn er nog veel meer waar dit kan.
Maar het mooiste is natuurlijk een eigen website en/of webshop laten maken waar je deze producten op kan aanbieden en af kan laten rekenen met iDeal en dan de producten versturen via PostNL of welke vervoerder dan ook.

Een webshop met eigen domeinnaam laten maken

Als je dan toch een webshop laat maken dan heb je nog wel een pakkende naam nodig die nog niet is bezet. Om je een beetje te helpen om een naam te verzinnen kun je gebruik maken van bustaname, kijk bijvoorbeeld bij Vimexx even of de gekozen naam nog vrij is anders is het wel een teleurstelling. Maar voordat je erin duikt, kun je jezelf het beste afvragen wat voor soort website/webshop je laat maken en wat je nodig hebt als wat je gaat verkopen.

Wat zijn de kosten om een webshop te maken

De kosten voor de bouw van een webshop hangt van vele factoren af, het aantal categorieën en de hoeveelheid producten die in de webshop komen te staan kosten een bepaalde hoeveel tijd.

Ook de vele verschillende betaalmogelijkheden moet allemaal ingebouwd worden tijden het maken van de webshop. De verzendmogelijkheden via de bekende kanalen worden er dan ook gelijk in verwerkt.

Afhankelijk van wat je wil gaan verkopen, zal het soort webshop dat je laat maken en die je nodig hebt daarvan af hangen. Hoewel alle website veel overeenkomsten hebben, heeft jouw website/webshop bepaalde functies nodig die de website zoals marktplaats niet heeft zoals online betalen met diverse betaalplatformen.

Je wil een webshop laten maken voor jouw bedrijf omdat je weet dat dit een uitstekende gelegenheid voor je is om jouw bereik uit te breiden en jouw producten onder de aandacht te brengen van meer geïnteresseerde kopers. Maar hoeveel kost het om een ​​webshop te hebben? Blijf lezen om erachter te komen hoeveel het kost om een webshop te laten maken en welke factoren de kosten beïnvloeden!

Wat kost een webshop laten maken met iDeal?

Om een ​​webshop te laten te bouwen, heb je tussen de € 1000 en € 100.000 nodig. Er is geen vaste prijs voor het bouwen van een online winkel, omdat de kosten voor verschillende bedrijven variëren, afhankelijk van wat elk bedrijf nodig heeft. Dit zijn prijzen die worden berekend door een webbureau, bij een kleine webbouwer zijn de prijzen meestal gunstiger.

Kosten voor een webshop opsplitsen:

Alles wat van invloed is op jouw webontwerpkosten

Je kent het antwoord op “hoeveel kost het om een ​​online winkel te hebben?” maar nu wil je meer details. Waarom kost de ene winkel slechts € 1000,-, terwijl een andere € 100.000,- kost? Dit aanzienlijke prijsverschil komt voort uit wat bedrijven nodig hebben op hun website.

Hier zijn enkele functies die van invloed zijn op de kosten voor het maken van een webshop.

webshop laten maken

Domeinnaam

Kosten: € 4,- en meer.
Als je een website of webshop wil hebben, heb je een domeinnaam nodig. Jouw domeinnaam is wat gebruikers zullen typen om de website van uw bedrijf te vinden.

Je moet een domeinnaam kopen en ieder jaar verlengen, zodat jouw website op internet kan bestaan. Waar je de domeinnaam haalt is geheel je eigen keus maar de kosten sterk kunnen variëren.

Je kunt bijvoorbeeld een domeinnaam krijgen bij Vimexx voor € 4,- per jaar voor een “.nl” -website. Antagonist biedt opties vanaf € 12,- voor de registratie en vastleggen van een domeinnaam. De kosten variëren sterk, afhankelijk van jouw domeintypes en waar je het vandaan haalt, dus dit kan ertoe leiden dat de prijs varieert. Voordeliger is het om een pakket te nemen waar meestal de domeinnaam gratis is en je hosting en domein in 1 pakket zit voor een vaste prijs per jaar.

Hosting

Kosten: € 24 – € 24.000
Een ander essentieel aspect om mee te wegen in de kosten van uw online winkel, is hosting. Een websitehosting biedt je een plaats om jouw website te plaatsen — het zorgt ervoor dat jouw website op internet kan bestaan. Je kunt kiezen uit tientallen hostproviders, daarom variëren de kosten.

De prijs varieert ook afhankelijk van of u een gedeelde of privé-hosting gebruikt.

Shared of Dedicated hosting

Shared hosting:

Shared hosting is wanneer jouw site wordt gehost op een server met andere websites. Deze optie kost minder omdat je een server deelt met andere bedrijven, maar het betekent ook dat je minder bronnen hebt, zoals verwerkingskracht, geheugen en schijfruimte, omdat meerdere sites dezelfde bronnen gebruiken.

Dedicated hosting:

Dedicated hosting is wanneer jouw website wordt gehost op een enkele server die specifiek is voor jouw website. Deze optie brengt hogere kosten met zich mee en vereist technische kennis omdat u de server zelf moet onderhouden.

Als je een kleine e-commerce winkel bent, kun je beginnen met shared hosting om jouw kosten laag te houden, en uiteindelijk over te schakelen naar dedicated hosting naarmate jouw bedrijf groeit en meer verkeer en verkopen begint te genereren.

SSL-certificaat (Secure Sockets Layer)

Kosten: € 0 – € 1500
Wanneer je een website laat maken, heb je een Secure Sockets Layer (SSL) -certificaat nodig. Mensen willen zich veilig voelen bij het browsen op jouw site en het overhandigen van informatie, zoals hun creditcardnummers en adressen. Met een SSL-certificaat kun je deze gevoelige informatie versleuteld houden.

Bedrijven met een beveiligde site hebben “https” in hun adresnaam en hebben een hangslotje naast de naam om ervoor te zorgen dat deze veilig is, dit is niet bij elke browser zichtbaar.

De kosten van dit certificaat variëren. Als je een externe website host gebruikt, bieden veel van hen gratis sitebeveiliging, of deze nu in het platform is ingebouwd of je een plug-in moet gebruiken.

Sommige van deze sites bieden mogelijk plug-ins voor sitebeveiliging tegen een kleine vergoeding. Als je jouw site niet via een externe server host, moet je zelf een SSL-certificaat aanschaffen.

Stijl en ontwerp van de site

Kosten: € 2000 – € 15.000
Nu we de technische aspecten van e-commerce webontwerpkosten hebben doorgenomen, laten we eens kijken naar enkele van de meer ontwerpgerichte kosten voor het bouwen van jouw site. Als je iemand vraagt: “Hoeveel kost het om een ​​online winkel te hebben?” veel mensen zullen zeggen: “het hangt af van je ontwerp.” Webdesign kost niet voor elk bedrijf hetzelfde. Bedrijven die meer ingewikkelde en gecompliceerde ontwerpen willen, zullen meer geld uitgeven dan een bedrijf dat een eenvoudig ontwerp nodig heeft.

De kosten van de online winkel zijn afhankelijk van wie de stijl en het ontwerp van jouw site maakt. Als je een externe host zoals WordPress of Shopify gebruikt, moet je mogelijk een kleine vergoeding betalen voor het ontwerp van jouw site. De ontwerpen die je van deze sites krijgt, zijn sjablonen, dus ze zijn niet volledig aangepast aan jouw bedrijf.

Aan de andere kant, als je een ontwerp op maat wilt, moet je een webdesignbedrijf betalen om jouw site voor je te maken. Hoewel deze optie misschien iets duurder is, krijg je een volledig op maat gemaakte site die is gebouwd volgens jouw exacte specificaties en behoeften. Je kunt ook extra kosten maken voor het maken van een responsief ontwerp voor jouw site, wat ten zeerste wordt aanbevolen, maar dit is al bijna een standard geworden.

Grote van de website

Kosten: € 1000 – € 10.000 +
Een andere factor waarmee je rekening mee moet houden bij de kosten van jouw e-commerce webontwerp, is de grootte van jouw site. Het ontwerp heeft niet alleen invloed op de kosten, maar de grootte van jouw site heeft ook invloed op de kosten. Als je meer pagina’s op jouw site nodig hebt, zullen de webdesignkosten voor e-commerce over het algemeen hoger zijn.

Je moet er rekening mee houden hoeveel productpagina’s je nodig hebt voor jouw bedrijf, naast jouw startpagina, contactpagina en een over ons-pagina.

E-commerce functionaliteit

Kosten: € 2000 – € 25.000
E-commerce websitekosten zijn inclusief de kosten om van jouw website een online winkel te maken. Als je al een website hebt, moet je er e-commercefunctionaliteit aan toevoegen, wat extra kosten met zich meebrengt voor jouw online winkelkosten.

Je hoeft geen extra kosten te betalen om e-commercefunctionaliteit aan jouw site toe te voegen, maar je moet mogelijk meer betalen om jouw bedrijf op te schalen voor het aantal bestellingen die je krijgt. Andere sites van derden bieden plug-ins om de e-commerce van jouw site functioneel te maken, wat een extra maandelijkse kost voor jouw bedrijf kan zijn. Als je jouw site host, moet je meer betalen om e-commercefunctionaliteit te integreren.

Copywriting

Kosten: € 60 – € 300 per pagina
Een andere belangrijke kostenpost voor het bouwen van een e-commerce website is copywriting. Goed geschreven, informatieve inhoud is een integraal onderdeel van jouw site, dus je moet ervoor zorgen dat je die kosten in jouw site meerekent. Doorgaans zijn productpagina’s meestal rond de € 60,- omdat ze minder tekst bevatten.

Langere pagina’s, zoals over ons pagina’s, zullen aan de hogere kant zijn omdat ze meer tekst nodig hebben. Als je niet zelf de inhoud voor al jouw pagina’s schrijft, moet je overwegen hoeveel het gaat kosten om jouw pagina’s met tekst te vullen. Houd er rekening mee dat elk bureau anders is en dat elk bureau andere contentkosten heeft.

Jouw lokaal bedrijf heeft ook een website nodig

Voorbeelden van lokale bedrijven zijn restaurants, supermarkten, loodgieters, makelaars, bloemenwinkels, zonnestudio’s, noem maar op. Denk aan elke winkel of markt die je tegenkomt als je een rondje rijdt in je eigen stad/dorp.

Hoewel deze bedrijven over het algemeen geen grote of complexe websites nodig hebben, moeten hun sites basisinformatie over hen verstrekken en klanten helpen bij het oplossen van hun problemen.

Sommige lokale bedrijven hebben extreem eenvoudige websites nodig, die slechts één pagina hebben waarop hun contactgegevens en openingstijden worden weergegeven. Anderen hebben sites nodig met meer functionaliteit, zoals bestelsystemen om online producten te kunnen aanbieden. Uiteindelijk zullen de behoeften van jouw website sterk afhangen van het type bedrijf dat je runt.

Niet alleen een facebook profiel

Onthoud dat het niet voldoende is om alleen een Facebook-pagina, een Google-bedrijfsprofiel voor jouw bedrijf te hebben. Hoewel dit allemaal helpt om uw merk te promoten en de zichtbaarheid ervan te vergroten, is een website waarover jij volledige controle hebt de eerste echte stap om een ​​legitiem bedrijf te worden.

Verrassend genoeg maken ze vaak veel eenvoudigere websites dan je zou verwachten. Veel van hun sites zijn gewoon blogs op een veel grotere schaal. Hoewel een grote zakelijke website honderden of duizenden pagina’s kan bevatten, is de technologie die nodig is om deze te maken niet ingewikkelder dan wat je nodig hebt om een ​​kleine, eenvoudige blog te maken.

Mocht je een website of webshop laten bouwen, neem vrijblijvend contact op.

 Joomla Webdesign Dussen
 Bredeweer 1
 4271 CJ Dussen
 06 – 10 72 15 64
 info@joomla-webdesign-dussen.nl

Website links